Bezienswaardigheden

Geniet van de vele plaatsen die de Baai van de Somme u biedt. Wandel door de oude, middeleeuwse straten van Rouen en verrijk uzelf met de geschiedenis van "Jeanne d'Arc", of wandel op een van de vele stranden met overblijfselen van de Wereldoorlog of bewonder het kleurrijke spektakel op de muren van de kathedraal van Amiens.

De Burcht van Rambures

Een prachtig onderhouden 11de eeuwse burcht met kleurrijke rozentuin. Deze burcht is enkel te bezoeken met een gids, die u rondleidt doorheen de burcht en u graag meer vertelt over hetgeen u ziet.

Blangy-sur-Bresle

Glasmuseum

Glasfabriek in Eu

Verrijk jezelf door de kunst en vaardigheid van het glasblazen te aanschouwen in deze oude fabriek met de hulp van een ervaren gids. Het museum is gekend voor zijn collectie parfumflesjes.

Kasteel van Eu

Dit 16de eeuws kasteel was gedurende lange tijd de verblijfplaats van edellieden. De smaak van de bewoners uit verschillende tijdsperiodes vinden we dan ook nog terug in het interieur. In de tuin en het park rondom het kasteel kan u gerust een tijdje rondkuieren.

Mers-les-Bains

Dit pittoreske kustdorpje biedt meer dan enkel de zee. De prachtig gekleurde huizen en kliffen zijn simpelweg prachtig!

Abbeville

Deze stad heeft vele historische verhalen die u zelf echt moet ontdekken! De kathedraal en belfort zijn centraal gesitueerd en zijn de twee belangrijkste toeristische gebouwen.

Le Tréport

Een oude vissersstad met rotsachtige stranden en witte kliffen. Neem je tijd om op de witte kliffen te wandelen, starend naar de zee, of geniet van een maaltijd in een van de vele restaurantjes die zich hier gevestigd hebben.

Saint-Valery-sur-Somme

Dit charmant, middeleeuws kustdorp is de perfecte plaats voor een halve dag historische bezoeken of wandelingen door de bebloemde straten met een kustbries.

Noyelles-sur-Mer

Bezoek deze serene begraafplaats waar meer dan 800 Chinese oorlogsarbeiders, die gestorven zijn aan de Spaanse Griep, rusten.

Luchtvaartmuseum in Rue

Ontdek hoe de gebroeders Caudron evolueerden van gewone boeren naar pioniers in de luchtvaart.

Amiens

De hoofdstad van de Somme-streek is een "must" voor mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, natuur en cultuur. Vergeet zeker niet het huis van Jules Vernes te bezoeken!

Rouen

De hoofdstad van Normandië en tevens een belangrijke haven in Frankrijk is een bloeiende en levendige stad met vele historische en culturele "hot spots".

2, Rue de Gamaches

80220 Maisnières, France

0033 3 22 30 22 26

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey TripAdvisor Icon